Γρήγορο μαύρισμα στον ήλιο: με ασφάλεια και ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Γρήγορο μαύρισμα στον ήλιο: με ασφάλεια και ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Φέτος το μαύρισμα γίνεται με φυσικές μεθόδους.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και όλοι τρέχουμε να απολαύσουμε τις ακτίνες του μόλις ξεπροβάλλει το καλοκαίρι! Στόχος μας κάθε χρόνο είναι να καταφέρουμε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που θα επιδεικνύει το δέρμα μας!
Προσοχή! Αυτό πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, γιατί δυστυχώς η ηλιακή ακτινοβολία είναι ο πρώτος παράγοντας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Η έκθεση στην UV ακτινοβολία, επιταχύνει την αφυδάτωση και τη γήρανση του δέρματος μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες, κηλίδες και ερεθισμοί. Φέτος ήρθε η ώρα να κάνεις τα σωστά βήματα για ασφαλές και γρήγορο μαύρισμα στον ήλιο.

Πώς να μαυρίσω;

Όλες αναρωτιόμαστε “Πώς θα μαυρίσω εύκολα και γρήγορα;” Μη βιάζεσαι! Για να μαυρίσεις δεν αρκεί ένα σαββατοκύριακο αλλά από τα πρώτα κιόλας μπάνια με προετοιμασία και τα κατάλληλα προϊόντα είναι κάτι που σίγουρα θα καταφέρεις. Καλά κατάλαβες! Η διαδικασία του σωστού μαυρίσματος ξεκινά από το σπίτι.

1. Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσεις την ηλιοθεραπεία, φρόντισε να έχεις απομακρύνει με απολέπιση τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να αναδειχθεί πιο όμορφο και λαμπερό το μαύρισμά σου.
2. Φρόντισε να κάνεις σωστή ενυδάτωση όλο το χρόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουμε έλλειψη φυσικής υγρασίας, γεγονός που οδηγεί σε αποχρωματισμό της επιδερμίδας μας! Ενυδατώσου πρωί και βράδυ και “κλείδωσε” το μαύρισμά σου για πολλές εβδομάδες μετά τις διακοπές! Χρησιμοποίησε φυτικά και ενυδατικά αφρόλουτρα χωρίς σάπωνες και αφριστικούς παράγοντες που ξηραίνουν την επιδερμίδα. Μετά το ντους χρησιμοποίησε ένα γαλάκτωμα σώματος πλούσιο σε φυσικά έλαια, για να θωρακίσεις την υγρασία.
3. Κάνε μπάνιο με χλιαρό και όχι καυτό νερό. Έτσι το μαύρισμα διατηρείται ενώ παράλληλα σφίγγει το κορμί σου.
4. Κάνε σωστή διατροφή. Υπάρχουν πολλές ομάδες τροφών καθώς και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοί σου στο γρήγορο και έντονο μαύρισμα.
Η βιταμίνη C: θα την βρεις στα λεμόνια, τις ντομάτες και τις πιπεριές! Βοηθά στην καλύτερη υγεία της επιδερμίδας, στην επούλωση του δέρματος και στην παραγωγή κολλαγόνου.
Η βιταμίνη Α: βρίσκεται στα πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα φρούτα και λαχανικά καθώς και σε προϊόντα ολικής άλεσης. Βοηθά στην ενίσχυση του μαυρίσματος, θωρακίζει από ελεύθερες ρίζες, και προστατεύει από ηλιακά εγκαύματα.
Το σπανάκι, το μπρόκολο και τα πράσινα λαχανικά, βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης και έτσι έχουμε συντομότερα αποτελέσματα.
Οι ξηροί καρποί περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά, με αποτέλεσμα να αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και την παραγωγή κολλαγόνου.
Το σελήνιο που βρίσκεται στο σουσάμι, το σιτάρι και τα προϊόντα ολικής άλεσης μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.
Το β-καροτένιο βρίσκεται φυσικά στα καρότα και στα φρούτα με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Μας χαρίζει γρήγορο και τροπικό μαύρισμα.

Για να ενεργοποιηθεί σωστά η μελανίνη του οργανισμού μας πρέπει η επιδερμίδα να είναι απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα και σωστά ενυδατωμένη. Ενυδάτωση σημαίνει εσωτερικά και εξωτερικά στον οργανισμό γι΄αυτό μην παραλείπεις να πίνεις αρκετό νερό.
Το δέρμα μας εκτίθεται στις επιβλαβείς δράσεις του ηλίου. Για να το προστατέψουμε είναι σημαντικό να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για την έκθεση στον ήλιο μέσω της διατροφής μας. Έτσι όχι μόνο προστατεύουμε το δέρμα μας αλλά ενισχύεται και το μαύρισμά μας.

γρηγορο μαυρισμα στον ηλιο in post

Μαύρισμα στην παραλία.

Έφτασες στην παραλία. Ξεκίνα με το απαραίτητο καπέλο και σκούρα γυαλιά ηλίου που θα προστατέψουν την περιοχή των ματιών όπου το δέρμα σου είναι πιο λεπτό!
Όσο και αν βιάζεσαι να μαυρίσεις, διάλεξε πολύ καλά το λάδι μαυρίσματος που σου ταιριάζει, σε προστατεύει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Αναζήτησε ένα λάδι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικές ουσίες ώστε το δέρμα σου να ακτινοβολεί νεότητα και ομορφιά.

Ιδανικό συστατικό για ένα λάδι μαυρίσματος, αποτελεσματικό και προστατευτικό, είναι το λάδι καρύδας. Προσφέρει αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση, καθώς διεισδύει βαθιά στο δέρμα, χαρίζοντας ενυδάτωση και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Έτσι το δέρμα παραμένει λείο, απαλό και φωτεινό. Είναι ένα έλαιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε που χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες βοηθά να αποκτήσουμε ένα ηλιοκαμένο δέρμα χωρίς κινδύνους, καθώς ενυδατώνει και προστατεύει από την UV ακτινοβολία, αφού παρέχει φυσικό δείκτη προστασίας spf 10.

Το λάδι καρύδας συνδυάζεται άριστα με καροτέλαιο, σησαμέλαιο, λάδι καλέντουλας και βιταμίνη Ε στο φυσικό λάδι μαυρίσματος της Simply Herbal που αποτελείται από 98% φυσικά συστατικά! Ξεκινώντας από το άκρως καλοκαιρινό άρωμα καρύδας που σε μεταφέρει σε εξωτικούς προορισμούς, το λάδι μαυρίσματος της Simply Herbal σε βοηθά να αποκτήσεις το ομοιόμορφο χρώμα που θέλεις ενώ παράλληλα χάρη στο λάδι καλέντουλας προστατεύει αλλά και καταπραΰνει την επιδερμίδα σου από κοκκινίλες και ερεθισμούς. Απλώνεται εύκολα και η συχνή επανάληψή θα σου χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Το γρήγορο μαύρισμα στον ήλιο είναι κάτι που θα καταφέρεις με φυσικές μεθόδους φέτος το καλοκαίρι! Την επόμενη φορά που θα ξαπλώσεις κάτω από τον ήλιο, σκέψου όλα όσα έμαθες σήμερα και διατήρησε αναλλοίωτο το μαύρισμα σου ώστε η αύρα του καλοκαιριού να σε συντροφεύει για μήνες.