Σκασμένα Χέρια; 5 Tips Για Βελούδινο Και Απαλό Δέρμα

Σκασμένα Χέρια; 5 Tips Για Βελούδινο Και Απαλό Δέρμα

Πως μπορούμε να θωρακίσουμε το δέρμα των χεριών μας απέναντι στους ιούς και τα βακτήρια, διατηρώντας την υγεία της επιδερμίδας μας;

Τα σκασμένα χέρια είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε όλες τις εποχές του χρόνου και κυρίως το χειμώνα.
Τα χέρια είναι το σημείο του σώματος που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην καθημερινότητα και που είναι όλο το χρόνο εκτεθειμένο σε αντίξοες συνθήκες και αλλαγές
θερμοκρασίας.

Αυτό το χρόνο έχει μεγάλη σημασία να αναπτύξουμε μια ισχυρή άμυνα σε βακτήρια και ιούς που μπορεί εύκολα να αναπτυχθούν και να προσβάλλουν τον οργανισμό μας μέσα από την περιοχή των χεριών. Καλούμαστε, λοιπόν, να φέρνουμε τα χέρια μας σε πιο συχνή επαφή με καθαριστικά και σαπούνια τα οποία ξηραίνουν την επιδερμίδα. Λόγω της μετάβασης από καλοκαιρινούς σε χειμερινούς μήνες αλλά και του συχνού πλυσίματος το δέρμα στα χέρια δέχεται απότομες μεταβολές κρύου- ζέστης και χάνει την υγρασία του. Η αφυδάτωση είναι ο κυριότερος παράγοντας γήρανσης του δέρματος. Για να προλάβουμε τη γήρανση και να έχουμε λεία και απαλά χέρια πρέπει να τα προστατεύουμε όλο το χρόνο.

Ξηρά χέρια; αποκτήστε βελούδινο άγγιγμα σε 5 βήματα.

5 απλά αλλά θαυματουργά βήματα για την προστασία των χεριών μας είναι :

1. Πλένετε τα χέρια σας πάντα με χλιαρό νερό αποφεύγοντας τις ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Χρησιμοποιήστε φυσικά σαπούνια χωρίς parabens και σάπωνες που ξηραίνουν το δέρμα σας! Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το στερεό σαπούνι ελαιόλαδου της Simply Herbal. Είναι μαλακό για το δέρμα και καθαρίζει σε βάθος ενώ παράλληλα ενυδατώνει.

2. Χρησιμοποιήστε γάντια. Οι έντονες καιρικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρά και ερεθισμένα χέρια. Ακόμα , τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στις δουλειές του σπιτιού δεν είναι φιλιά προς το δέρμα μας και μπορεί να προκαλέσουν μακροπρόθεσμες βλάβες στη στιβάδα της επιδερμίδας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε γάντια τόσο για τις δουλειές του σπιτιού όσο και στις εξωτερικές σας δραστηριότητες τις κρύες μέρες του χειμώνα.

3. Κάντε απολέπιση. Κάθε 15 μέρες όλο το χρόνο αλλά και πιο συχνά τις μέρες του χειμώνα τα χέρια μας χρειάζονται μια ήπια απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας απομακρύνονται και η επιδερμίδα δέχεται καλύτερα κάθε παράγοντα ενυδάτωσης. Με 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο η και απλό ελαιόλαδο κάνετε απαλό μασάζ στα χέρια σας για 2 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό και τοποθετήστε μια ενυδατική κρέμα χεριών.

4. Συχνή ενυδάτωση, ιδιαίτερα πριν τον ύπνο. Χρησιμοποιήστε κρέμα για σκασμένα χέρια με φυσικά συστατικά που είναι φιλική στην επιδερμίδα των χεριών σας. Τα αμυγδαλέλαιο και η βιταμίνη Ε είναι δύο θαυματουργά έλαια που βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει τη φυσική της υγρασία. Προτιμήστε τις κρέμες χεριών της Simply Herbal με αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε και απολαύστε τη βελούδινη αίσθηση που αφήνει στα χέρια σας σε τρία απαλά αρώματα talc, jojoba, vanilla.

5. Χρησιμοποιήστε κεραλοιφή. Για τα πολύ ξηρά και αφυδατωμένα χέρια μια καλή κεραλοιφή είναι η λύση για επούλωση των μικροπληγών και ενυδάτωση. Η κεραλοιφή της Simply Herbal με λεβάντα περιέχει μελισσοκέρι και αμυγδαλέλαιο για πλούσια ενυδάτωση, καθώς και αιθέριο έλαιο λεβάντας που έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση. Δοκιμάστε την!

Η σωστή πρόληψη και η χρήση των σωστών φυσικών παραγόντων στην περιποίηση των χεριών σας θα σας βοηθήσουν να αποχαιρετίσετε μια για πάντα τα σκασμένα χέρια σας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.