Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν σε καθαρό και λαμπερό δέρμα

Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν σε καθαρό και λαμπερό δέρμα

Οι καθημερινές συνήθειες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα που βλέπουμε στον καθρέφτη μας. Η σωστή περιποίηση και προστασία είναι το κλειδί για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Το σημαντικότερο είναι να τονώσουμε την επιδερμίδα μας και να την φτάσουμε στο καλύτερο σημείο της! Τηρώντας μια σωστή ρουτίνα και βλέποντας σιγά σιγά τη διαφορά στο πρόσωπό μας, θα δούμε σίγουρα διαφορά και στη διάθεσή μας!

Είναι απαραίτητος ο καθημερινός καθαρισμός ακόμα και αν δεν είμαι βαμμένη;

Το δέρμα μας έρχεται καθημερινά σε επαφή με ρύπους και περιβαλλοντικούς παράγοντες οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρούνται 1-2 φορές την ημέρα, ώστε οι πόροι μας να μένουν ανοιχτοί και η επιδερμίδα μας να μπορέσει να απορροφήσει σωστά κάθε προϊόν περιποίησης που θα χρησιμοποιήσουμε! Καθαρίζοντας το δέρμα μας πριν τον ύπνο με έναν αφρό καθαρισμού που είναι απαλός και δεν χρειάζεται τριβή αποφεύγουμε τους ερεθισμούς και τις αλλαγές στην υφή του δέρματός όπως για παράδειγμα σπυράκια, κοκκινίλες και υπερπαραγωγή σμίγματος! Για να πετύχουμε την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και βαθύ καθαρισμό, ιδανική για 1-2 φορές την εβδομάδα είναι η μάσκα αργύλου. Εξειδικευμένη και για λιπαρά σημεία - επομένως όχι πάντα απαραίτητη για όλο το πρόσωπο. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στη ζώνη Τ.

Είναι αναγκαία η κρέμα ματιών;

Είναι φυσιολογικό να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει όντως αυτή η ανάγκη και ποια η διαφορά από την απλή ενυδατική μας! Το δέρμα μας γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο και ερεθίζεται πιο εύκολα σε σχέση με άλλες περιοχές. Επομένως ένα προϊόν εξειδικευμένο για τα μάτια πρέπει να περιέχει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε δραστικά συστατικά από μια απλή κρέμα. Το υαλουρονικό είναι απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση της υγρασίας καθώς και ενισχυμένα έλαια όπως το macadamia βοηθούν στην αντιγήρανση και την εξάλειψη των μαύρων κύκλων! Το χαμομήλι είναι ένα ακόμα συστατικό ''κλειδί'' για τη συγκεκριμένη περιοχή των ματιών καθώς είναι καταπραϋντικό και βοηθά στο να αποφεύγονται οι ερεθισμοί.

Extra tip: Προτίμησε τα eye serum καθώς λόγω λεπτότερης υφής εισέρχονται ευκολότερα στις λεπτές γραμμές και απορροφώνται πιο εύκολα χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα!

Χρειάζομαι ενυδάτωση και ας νιώθω λιπαρή την επιδερμίδα μου;

Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερο κολλαγόνο. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα μας λιγότερο ελαστικό και τις ρυτίδες πιο εμφανείς. Το νερό στη διατροφή μας αλλά και οι ενυδατικοί παράγοντες στο δέρμα μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες που παράγει το σώμα μας και προκαλούν γήρανση των κυττάρων! Όσο ο οργανισμός παραμένει με κάθε τρόπο ενυδατωμένος ενισχύεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και επομένως προάγεται η αντιγήρανση. Προσοχή! Σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος μας πρέπει να επιλέγουμε την υφή του ενυδατικού παράγοντα που μας ταιριάζει!

  • Λιπαρό δέρμα: Προτιμάμε ένα serum που είναι λεπτόρρευστο και απορροφάται άμεσα.
  • Κανονικό/ Μικτό δέρμα: Χρησιμοποιούμε μια κρέμα χωρίς παχύρρευστη υφή που να απορροφάται καλά.
  • Ξηρό δέρμα: Η κρέμα μας πρέπει να είναι πλούσια σε έλαια.
  • Ευαίσθητο δέρμα: Ένα balm είναι ιδανικό για να απορροφάται γρήγορα αλλά να δίνει και αίσθηση ενυδάτωσης.

Με ένα boost ενυδάτωσης η θαμπάδα μειώνεται, οι λεπτές γραμμές γεμίζουν και η επιδερμίδα μας δεν θα δείχνει πια τόσο ''κουρασμένη''.

Ποια η διαφορά κρέμα ημέρας vs κρέμα νύχτας;

Η κρέμα ημέρας είναι ιδανικό να είναι λεπτής υφής ώστε να προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και ταυτόχρονα να μπορεί να μπει κάτω από το αντιηλιακό μας χωρίς να νιώθουμε βαριά την επιδερμίδα μας. Την ημέρα εστιάζουμε σε ενυδατικούς παράγοντες και όχι σε οξέα που μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία!

Τα προϊόντα κρέμες νυκτός ή night balm έχουν ως κύρια δουλειά τους την επανόρθωση οποιασδήποτε φθοράς, γι’ αυτό επιλέγεται να περιέχονται ουσίες όπως η ρετινόλη, και η βιταμίνη C ώστε να επιταχύνουν την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας και την αποκατάσταση των επιπέδων υγρασίας.

Τώρα ξέρεις τη διαφορά και μπορείς να επιλέξεις οτι σου ταιριάζει!

Το να αποκτήσεις ένα όμορφο δέρμα είναι κάτι που μπορείς να καταφέρεις χρησιμοποιώντας τα σωστά και φυσικά καλλυντικά! Η σωστή περιποίηση είναι στο χέρι σου!