Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας

Η λεβάντα ανήκει στην οικογένεια του είδους της μέντας και εκτός από εκθαμβωτικό χρώμα και υπέροχη μυρωδιά είναι ένα βότανο που έχει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες και εφαρμογές.

Εμείς τη μελετήσαμε και αγαπάμε κάθε εφαρμογή της γι΄αυτό και τη χρησιμοποιούμε σε πολλά από τα προϊόντα μας.

Για αρχή, μόνο η μυρωδιά της είναι αρκετή για να καταπολεμήσει το στρές και να βοηθήσει το σώμα να χαλαρώσει.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην δερματολογία λόγω των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων που εμποδίζουν την επιμόλυνση των πληγών και επισπεύδουν την επούλωση των τραυμάτων.

Θεαματικά αποτελέσματα παρατηρούνται επίσης στη χρήση της λεβάντας όσο αφορά στην ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα, καθώς καταπραΰνει και »απολυμαίνει» την ερεθισμένη περιοχή.

Εμείς επιλέγουμε να ενσωματώνουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας στην κηραλοιφή μας, ώστε κάθε ξηρή, αφυδατωμένη, καμένη ή τραυματισμένη περιοχή να μπορεί να ανακουφιστεί, να ενυδατωθεί και να συγκρατήσει την φυσική υγρασία που χρειάζεται μέχρι να επουλωθεί.

Στα σημεία που φύονται οι πανέμορφοι θάμνοι του φυτού της λεβάντας, έχει παρατηρηθεί ότι λόγω του έντονου αρώματος της δεν πλησιάζουν εύκολα κουνούπια και άλλα έντομα. Για αυτή τη φημισμένη εντομοαπωθητική δράση της, επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας στο φυτικό αντικουνουπικό και εντομοαπωθητικό μείγμα της εταιρείας μας, το ευκάλυπτος-λεβάντα.