Η Simply Herbal (όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.simply-herbal.com

Εφόσον πατήσετε ΔΕΧΟΜΑΙ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και ότι συναινείτε βάσει της νέας Ευρωπαϊκής οδηγίας GDPR.
Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους όρους αυτούς τότε παρακαλούμε αποχωρήστε από την σελίδα μας .

Οδηγία Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η αποθήκευση πληροφοριών ή η απόκτηση πρόσβασης σε ήδη αποθηκευμένες πληροφορίες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη επιτρέπεται μόνο αν ο συγκεκριμένος συνδρομητής ή χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεση του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση κατά την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει. Η συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής. Τα παραπάνω δεν εμποδίζουν την οποιαδήποτε τεχνικής φύσεως αποθήκευση ή πρόσβαση, αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια της διαβίβασης μίας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή η οποία είναι αναγκαία για την παροχή υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας, την οποία έχει ζητήσει ρητά ο χρήστης ή ο συνδρομητής. Με πράξη της Αρχής Προστασίας δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) ορίζονται ειδικότερα οι τρόποι παροχής πληροφοριών και δήλωσης της συγκατάθεσης».

Πρόσφατα ενσωματώθηκε στο Ελληνικό Δίκαιο η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/136/ΕΚ που αφορά στην τροποποίηση της οδηγίας 2002/58/ΕΚ σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η ενσωμάτωση πραγματοποιήθηκε μέσω του Ν. 4070/2012 (Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις), ο οποίος με τη σειρά του τροποποιεί τον ισχύοντα Ν. 3471/2006 (περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών).

Σύμφωνα με την τροποποίηση, η μέχρι σήμερα ισχύουσα παρ. 5 του αρ. 4 περί “απορρήτου”:

«Απαγορεύεται η χρήση των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την αποθήκευση πληροφοριών ή την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη, ιδίως δε με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών λογισμικών, κρυφών αναγνωριστικών στοιχείων και άλλων παρόμοιων διατάξεων. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η οποιαδήποτε τεχνικής φύσεως αποθήκευση ή πρόσβαση, αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια ή διευκόλυνση της διαβίβασης μίας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή η οποία είναι αναγκαία μόνο για την παροχή υπηρεσίας στην κοινωνία των πληροφοριών, την οποία έχει ζητήσει ρητά ο χρήστης ή ο συνδρομητής. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η χρησιμοποίηση τέτοιων διατάξεων επιτρέπεται μόνον εάν παρέχονται στον συγκεκριμένο συνδρομητή ή χρήστη σαφείς και εκτεταμένες πληροφορίες, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει, και ο υπεύθυνος ελέγχου των δεδομένων παρέχει στον συνδρομητή ή χρήστη το δικαίωμα να αρνείται την επεξεργασία αυτή. Με πράξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ορίζονται ειδικότερα οι τρόποι παροχής πληροφοριών, παροχής του δικαιώματος άρνησης ή αίτησης συγκατάθεσης.»

Τροποποιείται, κατ΄αντιστοιχία με το αρ. 5, παρ. 3 της Οδηγίας 2009/136/ΕΚ ως εξής:

«Η αποθήκευση πληροφοριών ή η απόκτηση πρόσβασης σε ήδη αποθηκευμένες πληροφορίες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη επιτρέπεται μόνο αν ο συγκεκριμένος συνδρομητής ή χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεση του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση κατά την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει. Η συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής. Τα παραπάνω δεν εμποδίζουν την οποιαδήποτε τεχνικής φύσεως αποθήκευση ή πρόσβαση, αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια της διαβίβασης μίας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή η οποία είναι αναγκαία για την παροχή υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας, την οποία έχει ζητήσει ρητά ο χρήστης ή ο συνδρομητής. Με πράξη της Αρχής Προστασίας δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) ορίζονται ειδικότερα οι τρόποι παροχής πληροφοριών και δήλωσης της συγκατάθεσης».

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, που βοηθούν στην καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο κατά την περιήγησή σας.

Τα cookies:

  • Κάνουν την ιστοσελίδα μας, να εμφανίζεται όπως θα περιμένατε
    Θυμούνται τις ρυθμίσεις σας κατά τη διάρκεια και μεταξύ των επισκέψεων
    Σας προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες / περιεχόμενο (χάρη στη διαφήμιση)
    Βελτιώνουν την ταχύτητα / ασφάλεια του site.
  • Σας επιτρέπουν να μοιραστείτε σελίδες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook.
  • Εξατομικεύουν την ιστοσελίδα μας για να σας για να σας βοηθήσει να δείτε ό,τι χρειάζεστε πιο γρήγορα.
  • Μας βοηθούν να βελτιώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας για εσάς.
  • Μας βοηθούν να κάνουμε το marketing πιο αποτελεσματικό (τελικά βοηθώντας μας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας).

Cookies που χρησιμοποιούμε:

  • Cookies Λειτουργικότητας: Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site. Αυτά τα cookies δεν συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για λόγους marketing ή για την απομνημόνευση των ιστοσελίδων στις οποίες έχουν περιηγηθεί στο διαδίκτυο.
  • Cookies Διαφήμισης: Τα cookies αυτά είναι απαραίτητα για να εμφανίζονται διαφημίσεις σχετικές με τις προτιμήσεις του χρήστη.
  • Cookies Στατιστικών: Μετρούν την επισκεψιμότητα των χρηστών και βοηθούν τους διαχειριστές του simply-herbal.com να βελτιώνουν το περιεχόμενο του site ως αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία για τους επισκέπτες. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες με τις οποίες θα μπορούσε να αναγνωριστεί η ταυτότητά του επισκέπτη.
  • Cookies Προτιμήσεων: Cookies τα οποία βοηθούν το simply-herbal.com να εμφανίσει εξατομικευμένο περιεχόμενο στον χρήστη.

Απενεργοποίηση cookies:

Συνήθως, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από την προσαρμογή των ρυθμίσεων του browser σας ώστε να σταματήσει να τα δέχεται. Κάτι τέτοιο όμως θα περιορίσει πιθανώς τις λειτουργίες της σελίδας μας και ενός μεγάλου ποσοστού των δικτυακών τόπων του κόσμου, μιας και τα cookies είναι ένα τυπικό μέρος των σύγχρονων ιστοσελίδων.

Για να διαχειριστείτε τα cookies σας, παρακαλούμε επιλέξτε τον browser σας από την παρακάτω λίστα και ακολουθήστε τις οδηγίες:

Κινητά:

Αν επιθυμείτε να μη χρησιμοποιείτε τα cookies Google Analytics (Google DoubleClick), μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα και να κάνετε λήψη του Google Analytics Opt-out Browser Add On.

Η θέση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Χαρακτήρα

– Η συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη μπορεί καταρχάς να δίδεται μέσω της ιστοσελίδας του παρόχου υπηρεσίας του διαδικτύου με χρήση κατάλληλων μηχανισμών (π.χ. με αναδυόμενα παράθυρα). Η αποδοχή των «cookies» μπορεί να γίνεται μία φορά για όλα τα «cookies» που εγκαθίστανται από τον ίδιο πάροχο υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας.

– Εναλλακτικά, όπως αναφέρεται στο ν. 3471/2006, «η συγκατάθεση μπορεί να δίδεται και μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής». Προσοχή! Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο εφόσον ζητείται η συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη για κάθε «cookie», ενώ δεν νοείται ως συγκατάθεση η εκ των προτέρων αποδοχή της λήψης «cookies» μέσω προεπιλεγμένων ρυθμίσεων του φυλλομετρητή.

– Για παράδειγμα οι φυλλομετρητές ιστού ή άλλες εφαρμογές, οι οποίες εξ ορισμού απορρίπτουν «cookies» τρίτων και απαιτούν ενεργό επιλογή εκ μέρους των χρηστών προκειμένου αυτοί να αποδεχτούν τόσο την τοποθέτηση όσο και τη συνεχιζόμενη διαβίβαση πληροφοριών που περιέχονται σε «cookies» από συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους, μπορούν να παρέχουν έγκυρη και αποτελεσματική συγκατάθεση.

– Αντίθετα, εάν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του φυλλομετρητή επιτρέπουν να γίνονται αποδεκτά όλα τα «cookies» και απαιτείται ενέργεια εκ μέρους του χρήστη για την απενεργοποίησή τους, δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις για την συγκατάθεση που θέτει το συγκεκριμένο άρθρο.

– Οι απαιτήσεις του άρθρου επίσης δεν ικανοποιούνται από ρυθμίσεις του φυλλομετρητή που επιτρέπουν την εκ των προτέρων απόρριψη των «cookies» από συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας (π.χ. μέσω «μαύρων» λιστών που προκαθορίζονται από τον συνδρομητή ή χρήστη) ή παρόμοιους μηχανισμούς που, αν και παρέχουν στο συνδρομητή ή χρήστη περισσότερες επιλογές, δεν υποστηρίζουν την προηγούμενη συγκατάθεσή του για την λήψη «cookies» από παρόχους που δεν έχει αποκλείσει.

– Ο συνδρομητής ή χρήστης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο την δήλωσε.Στο κείμενο της θέσης, γίνεται επίσης σαφής διαχωρισμός, και κατ’ αντιστοιχία με σχετική γνωμοδότηση που εξέδωσε η Ομάδα Εργασίας του Άρθρου 29 στις 7/6, των cookies που εγκαθίστανται με σκοπό τη διαφήμιση και τη στατιστική ανάλυση (web analytics – google analytics – adwords remarketing). Σύμφωνα με το κείμενο, και οι δυο αυτές κατηγορίες cookies δεν εμπίπτουν στην εξαίρεση λήψης συγκατάθεσης που προβλέπει ο νόμος.

GDPR (General Data Protection Regulation)

Ο GDPR τίθεται σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018 «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 .(δείτε εδώ το πρωτότυπο έγγραφο).

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζει μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων. Καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι οργανισμοί θα διαχειρίζονται τα δεδομένα των υπαλλήλων, πελατών και συνεργατών τους και αφορά όλα τα πρόσωπα που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη (Economic European Area – EEA).

Ως προσωπικά δεδομένα θεωρείται κάθε τύπος πληροφορίας που μπορεί, άμεσα ή έμμεσα, να ταυτοποιήσει ένα πρόσωπο ανεξάρτητα με το εάν σχετίζεται με την προσωπική, επαγγελματική ή δημόσια ζωή του. Μπορεί να είναι ένα όνομα, μια φωτογραφία, μια διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τραπεζικά δεδομένα, λεπτομέρειες επαγγελματικής απόδοσης, αγορές, ΑΦΜ, εκπαίδευση, όνομα χρήστη ή IP διεύθυνση ηλεκτρονικού υπολογιστή και πολλά άλλα.

– Η Simply Herbal διατηρεί κρυπτογραφημένα τα δεδομένα των πελατών της (SSL) καθ όλη την περιήγηση τους στις σελίδες-υποσέλιδά της.

– Ο πελάτης χρησιμοποιώντας το eshop της Simply Herbal για ηλεκτρονικές αγορές, συναινεί και αυτομάτως εξουσιοδοτεί την Simply Herbal μέσω των συστημάτων που διαθέτει (φόρμα παραγγελιών, φόρμες newsletter, φόρμες επικοινωνίας κλπ) να συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται (e-mail, ονοματεπώνυμο, κλπ) για την ολοκλήρωση της ενέργειας που επιθυμεί ο πελάτης. Η συναίνεση και η εξουσιοδότηση δίνεται αυτόματα από το σχετικό “check box” στις διάφορες φόρμες – αιτήσεις που υπάρχουν στο www.simply-herbal.com ή σε πεδία που θα δηλώσει ο πελάτης αυτοβούλως τα στοιχεία του (πχ καταχώρηση του e-mail σε φόρμα newsletters, φόρμα επικοινωνίας).

– Η Simply Herbal διατηρεί και αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη όσο καιρό παραμένει “ενεργός χρήστης” στην Simply Herbal και διατηρεί υπηρεσίες ή προϊόντα του σε αυτή.

– Η Simply Ηerbal ΔΕΝ κοινοποιεί τα δεδομένα που διατηρεί σε τρίτους παρά μόνο σε ανώτατες εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές αν και εφόσον αυτά ζητηθούν με επίσημο και νόμιμο τρόπο.

– Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να διαγράψει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην Simply Herbal εφόσον αποστείλει e-mail στο [email protected] ζητώντας την συγκεκριμένη ενέργεια. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται ΜΟΝΟ από το δηλωμένο e-mail του ιδιοκτήτη που έχει καταχωρηθεί στην έναρξη της συνεργασίας του πελάτη με την Simply Herbal. Σε περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει διαγραφή των στοιχείων του θα πρέπει να γνωρίζει ότι βάσει φορολογικού νόμου της Ελλάδας, τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα τιμολόγησης της Simply Herbal ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Θα διαγραφούν από το site www.simply-herbal.com αλλά δεν μπορούν να διαγραφούν από το σύστημα τιμολόγησης.

– Τα στοιχεία του πελάτη ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν (re-marketing) από την Simply Herbal και ΜΟΝΟ για ενημέρωσή του ανά διαστήματα για προσφορές προϊόντων ή υπηρεσιών, ή  ενημέρωση για κενά ασφαλείας (πχ κακόβουλη ενέργεια προς το site του από τρίτο πρόσωπο).

– Σε περίπτωση που διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα (ή υπάρχει υπόνοια διαρροής) από κενό ασφαλείας του συστήματος της Simply Herbal ή από μη εξουσιοδοτημένη χρήση (hacking) τότε η Simply Herbal υποχρεούται να ενημερώσει μέσα σε 72 ώρες την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

– Ο πελάτης εισέρχεται στο site της Simply Herbal (www.simply-herbal.com) και για να αγοράσει ή επικοινωνήσει για ένα προϊόν ή υπηρεσία θα πρέπει να συμπληρώσει τις σχετικές φόρμες – αιτήσεις που υπάρχουν. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται δυναμικά στο σύστημα της Simply Herbal και χρησιμοποιούνται από την Simply Herbal ώστε να ολοκληρωθεί η ενέργεια που έχει ζητήσει μέσω των φορμών αυτών ο πελάτης (πχ call me back, ολοκλήρωση αγοράς, κλπ κλπ).

– Κατά την είσοδο του πελάτη στο site της Simply Herbal (www.simply-herbal.com) καταγράφεται δυναμικά και αυτόματα η IP του στα logs του server η οποία αξιοποιείται εσωτερικά από την Simply Herbal ΜΟΝΟ για στατιστικούς λόγους (μηνιαίες επισκέψεις πελατών, χώρα προέλευσης, κλπ).

– Σε περίπτωση κακόβουλης ενέργειας (ή έστω υπόνοιας) κατάχρησης IP από τρίτους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες (spam, hacking, κλπ), η Simply Herbal διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει προσωρινά ή μόνιμα την ή τις IP διευθύνσεις ή ολόκληρο εύρος διευθύνσεων (mask).

– Η πλοήγηση από κατηγορία σε κατηγορία ή σε υποσέλιδα στο site www.simply-herbal.com γίνεται με εσωτερικούς υπερσυνδέσμους (links). Σε περίπτωση (εάν και εφόσον χρειαστεί) που ο επισκέπτης μεταφέρεται σε εξωτερικό site τρίτου με προβληματικό ή αλλοιωμένο περιεχόμενο την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής του τερματικού site και όχι η Simply Herbal.

simply-herbal.com
Ελλάδα
[email protected]

Τα προσωπικά δεδομένα ενημερώθηκαν στις 10 Μαΐου 2018. Οι μελλοντικές αλλαγές των όρων των προσωπικών δεδομένων και cookies θα εφαρμόζονται σε αυτήν την σελίδα. Προτείνουμε να ελέγχετε συχνά αυτήν την σελίδα για να ενημερώνεστε σχετικά με μελλοντικές αλλαγές στους όρους των προσωπικών δεδομένων.